April 11, 2018

Je keuken renoveren doe je niet tussen de soep en de patatten

gerenoveerde keuken door GF Concepts

Je hoeft heus geen keukenprins of -prinses te zijn om te weten dat je keuken een van de meest gebruikte plaatsen van je woning is. De kastdeuren zwieren meerdere keren per dag open en dicht, de afwasbak speelt frequent gastheer voor een fris sopje, en de keukentoestellen maken regelmatig overuren. Het resultaat? Er komt gegarandeerd een moment waarop je keuken renoveren een must is.

Koken (maar niet van woede)

Je keuken renoveren doe je maar beter niet tussen de soep en de patatten. Wil je voorkomen dat je renovatieproject je kopzorgen oplevert en doet koken van woede omdat er weer iets fout gelopen is? Dan denk je van bij de start het best heel goed na over je aanpak. Als interieurspecialist met veel ervaring in keukens renoveren, geeft GF Concepts je graag vijf tips die je renovatieproces heel wat makkelijker maken.

1. Weet wat je wilt

Goed weten wat je wilt, lijkt evident … maar dat is het zeker niet als het gaat over een keuken renoveren. Want de markt en de mogelijkheden zijn sterk geëvolueerd. De essentiële vraag is wat je precies wilt doen met je ruimte. De renovatie van je keuken is het ideale moment om te overwegen om je woning een beetje anders in te richten.

2. Bekijk je mogelijkheden

In heel wat oudere woningen is een keuken nog een aparte woon- en leefruimte. Ga je je keuken renoveren? Bekijk dan zeker de optie om een open keuken of eilandkeuken te creëren en zo je keuken echt te integreren in de leefruimte. Laat je zeker niet tegenhouden door een muur die in de weg staat. Want die kan in 95 procent van de gevallen gemakkelijk afgebroken worden.

Ingrepen in de infrastructuur brengen natuurlijk extra kosten met zich mee, maar die wegen niet op tegen de meerwaarde en het extra wooncomfort dat je creëert. Want je krijgt niet alleen een nieuwe keuken en meer ruimte, je verhoogt ook de waarde van je woning.

3. Laat je (niet) vloeren

Als je je keuken een make-over geeft, denk dan ook meteen na over wat je met de vloer gaat doen. Laat je die liggen of maakt een nieuwe vloer deel uit van je renovatieproject? Wat je ook beslist, besef dat een vloer een grote invloed heeft op de look van je keuken.

Je vloer vervangen geeft je ook meer mogelijkheden om je keuken helemaal in te richten zoals jij het wilt. Zeker als je geen (kruip)kelder hebt. Want door je vloer te vervangen, kun je ook nieuwe water- en elektriciteitsleidingen leggen en ben je dus niet beperkt in je keukenopstelling.

4. Wees creatief

Is het niet mogelijk om de opstelling van je keuken te wijzigen? Geen probleem … want door creatief te zijn en te kiezen voor kwaliteitsvolle en innovatieve technieken en materialen kun je je keuken met dezelfde opstelling perfect een totaal andere uitstraling geven.

5. Zoek een ervaren keukenpartner

Je merkt het, er komt heel wat kijken bij de renovatie van je keuken. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om te gaan voor de keuken die je altijd gewild hebt. Zie je op tegen je renovatieproject? Maak het jezelf dan gemakkelijk en zoek een ervaren en betrouwbare partner die alle taken op zich neemt.

GF Concepts helpt je graag om vlot en zonder stress je droomkeuken te realiseren. We hebben meer dan twintig jaar ervaring in keukens renoveren en zijn je partner van ontwerp tot realisatie.

Renovatieprojecten van afbraakwerkzaamheden tot droomresultaat

Werk je met ons samen? Dan krijg je een vaste contactpersoon die je renovatieproject van a tot z coördineert. Wij voeren alle afbraak- en opbouwwerkzaamheden in eigen beheer uit. Bovendien splitsen we de verschillende posten van je renovatieproject uit. Zo kom je niet voor onaangename budgettaire verrassingen te staan en weet je precies hoeveel elke fase kost.

Ga je je keuken renoveren en wil je al je mogelijkheden ontdekken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of kom eens langs in onze toonzaal.