Oktober 5, 2017

Het geheim van keukentoestellen kopen

De succesingrediënten voor een keuken met een ideaal concept en veel comfort?

  • een flinke portie design en vormgeving
  • een genereuze geut ergonomie
  • een stevige dosis opbergruimte
  • enkele snuifjes functionaliteit
  • de juiste keukentoestellen

Die ingrediënten vormen bij GF Concepts altijd de basis. Ons recept voor een ideaal keukenontwerp is een beproefd familierecept – je bent een tweedegeneratiebedrijf of je bent het niet – en dat recept stemmen we helemaal af op jouw smaak. In deze blog focussen we voor jou op de keuze van de juiste keukentoestellen.

Je keuken als multifunctionele ruimte

Een keuken speelt een prominente rol in een huis. Het is een multifunctionele ruimte. Je kinderen maken hun huiswerk aan de keukentafel, terwijl jij op je laptop werkt. Je ontvangt er vrienden, buren of familie voor een lekkere kop koffie en een gezellige babbel. Aan design, functionaliteit en ergonomie wordt dan ook veel aandacht besteed bij de keuze van een keukenontwerp.

Maar een keuken is natuurlijk boven alles de plaats waar je eten klaarmaakt. En om dat te doen, heb je performante keukentoestellen nodig. Bij GF Concepts merken we vaak dat klanten verloren lopen in het grote aanbod. Welke keukentoestellen het beste zijn voor jouw keuken, hangt van een aantal factoren af:

Ben je een hobbykok of kook je uit noodzaak?

Vertrek bij je keuze van keukentoestellen vanuit je eigen behoeften en ken jezelf. Heb je geen ambitie om de volgende Jeroen Meus of Sandra Bekkari te worden? Hou je het graag zo simpel mogelijk in de keuken? Of breng je liefst een minimum aan tijd achter je fornuis door? Laat je dan niet verleiden om keukentoestellen te kopen die je toch nooit zult gebruiken. Iedereen kookt anders. De ene persoon is een ware hobbykok, terwijl de andere kookt uit pure noodzaak. Wat de perfecte keukentoestellen zijn voor je vrienden, zijn dus niet noodzakelijk de beste toestellen voor jou. Weet je bijvoorbeeld niet meer over een stoomoven dan dat het een oven op stoom is? Investeer dan liever in een ander toestel … of benut de uitgespaarde plaats als extra opbergruimte. 😉

Ga je voor de lange of de korte termijn?

Het is een huizenhoog cliché, maar eentje dat helemaal correct is als je keukentoestellen kiest: kwaliteit kost geld. Toch laat je je beter niet alleen leiden door de prijs. Wil je een toestel intensief gebruiken en verschillende bereidingswijzen kunnen proberen? Ga dan voor een keukentoestel uit de hogere prijsklasse met veel opties. Je initiële investering is hoger, maar je zult meer en langer van het toestel kunnen genieten dan wanneer je voor een basisversie gaat. Omgekeerd geldt die redenering natuurlijk ook. Ben je niet van plan om vaak in je keuken te staan? Dan is het niet nodig om keukentoestellen te kopen uit het topsegment.

Duizend-en-een mogelijkheden

Je kunt ontelbaar veel keukentoestellen van verschillende merken kopen. Ons advies? Bepaal eerst goed wat je nodig hebt en informeer je. Bij GF Concepts geven we je graag advies op maat. Je kunt in onze showroom zelfs verschillende opstellingen, mogelijkheden en keukentoestellen zien die interessant zijn voor jouw specifieke situatie en kookprofiel. Maak dus zeker eens een afspraak!

Wil je een goede keuze maken uit het grote aanbod aan keukentoestellen? Dan geven we jou graag advies.