Januari 20, 2017

Eilandkeukens: multifunctionele eyecatchers!

Een keuken? Dat is tegenwoordig véél meer dan een plaats waar je je maaltijden bereidt. In een hedendaags interieur neemt een keuken een almaar prominentere plaats in. Het is het kloppende hart van een woning. Terwijl jij in je potten roert, bespreek je je dag met je partner, hou je een oogje op je kinderen die hun huiswerk maken, of praat je honderduit met je gasten. Tenminste, als je je keuken praktisch, gezellig en met aandacht voor de beschikbare ruimte ingericht hebt.

Klinkt dat als een droomscenario voor jou? Kies dan voluit voor een eilandkeuken. Want daarmee verzeker je je van een comfortabele en sfeervolle werkruimte die een echte eyecatcher vormt in je interieur!

Geometrie in je keuken

Eilandkeukens zijn ideaal voor sociale kookliefhebbers die houden van een open architectuur en een strak design. En je mag best creatief zijn als je aan een eilandkeuken denkt. De tijd dat een eilandkeuken per definitie rechthoekig moest zijn, is voorbij. Bijna elke geometrische vorm kan. Je kunt een eilandkeuken volledig aanpassen aan je wensen, gezinssituatie en woonomstandigheden.

Trendy meubelstuk

Je mogelijkheden met een eilandkeuken zijn eindeloos. Een goed ontworpen eilandkeuken is aangepast aan de ruimte, de gebruikers en de omstandigheden. Denk goed na over de look die je wilt creëren. Durf anders te zijn en ga voor materialen die hoog scoren op het vlak van kwaliteit en stijl. Een voorbeeldje? Ga voor overkragende fronten en kolom- en onderkasten met lage plinten. Zo creëer je een echt wandeffect én vergroot je de ruimte optisch. Anders gezegd: je krijgt een strak aanzicht dat van je eilandkeuken een geïntegreerd en trendy meubelstuk maakt. Zeker wanneer je kiest voor een eilandkeuken in solid surface.

Je eilandkeuken als ergonomische ontmoetingsplaats Je brengt veel tijd door in je keuken, dus moet je ook aandacht hebben voor het ergonomische aspect. Ladekasten zijn bijvoorbeeld duurder dan kasten met deurtjes, maar ze zijn dan ook veel ergonomischer, bieden je meer ruimte én een praktisch overzicht van de inhoud. Kies ook altijd voor werkbladen die hoog genoeg zijn. Zo maak je van je eilandkeuken een ergonomische ontmoetingsplaats met stijl waar het leuk is om te vertoeven!

Heb je interesse in een eilandkeuken of wil je graag advies?