Maart 20, 2017

Efficiënt je keuken inrichten? Easy, met de tips van GF Concepts

Is het tijd voor een nieuwe keuken? Dan begin je op internet te surfen op zoek naar inspiratie. Heb je gevonden wat je zocht? Dan maak je enthousiast een schets van je droomkeuken. In enkele pennentrekken zet je je keuken op papier. Om daarna met je schets naar je keukenbouwer te trekken en vast te stellen dat … je inrichting allesbehalve ideaal is. De reden? Een keuken inrichten gaat veel verder dan nadenken over welke stijl je wilt. De perfecte keuken, die functionaliteit en esthetiek combineert, creëer je met deze vijf praktische tips van GF Concepts.

Kies voor maatwerk

Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel tijd je in je keuken doorbrengt? Veel. Héél veel. Want je keuken is het epicentrum van je woning. Ze moet een praktische plaats zijn waar je je thuis voelt en in alle comfort eten bereidt, met je gezinsleden praat of gasten ontvangt. Bepaal dus vooraf welke uitstraling je nastreeft, welke functionaliteiten je wenst en win veel informatie in. Heb jij alle knopen doorgehakt? Stap dan naar je keukenbouwer voor een keuken op maat. Want maatwerk is essentieel als je een keuken wilt die bij jou en je levensstijl past.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een veelgemaakte redeneringsfout bij de inrichting van een keuken? De beschikbare ruimte is de beschikbare ruimte. Dat klopt niet. Je kunt ruimte creëren door inventief te zijn en je keukenkasten optimaal in te delen. Waarom zou je kiezen voor standaardkasten als je meer opbergruimte kunt creëren door voor grote, brede en diepe kolom- en onderkasten te gaan? Straffer nog. Als je je kolomkasten uitrust met binnenliggende lades, dan neemt de bruikbare ruimte met wel vijftig procent toe. Want dankzij de lades benut je de volledige ruimte optimaal, terwijl je bij legvlakken alleen de voorzijde goed gebruikt.

Denk ergonomisch

Een lage werkhoogte of diepe kasten zonder lades of andere opbergsystemen zijn een garantie voor een pijnlijke rug. Eten bereiden op een werkblad dat niet in de hoogte aangepast is aan jouw lengte, of afwassen in een te lage afwasbak is allesbehalve aangenaam. Een probleem dat je countert met een ergonomisch correcte inrichting van je keuken.

Definieer je look

Met de look van je keuken kun je alle richtingen uit. Bepaal dus heel goed wat je precies wilt. En dat gaat verder dan bijvoorbeeld �ik zie graag een strakke keuken�. Een zin die we bij GF Concepts vaak horen. We stellen dan heel wat bijvragen. Want hoe strak wil jij je keuken precies hebben? Ga je voor een volledig greeploze keuken met systemen om je kasten, koelkast en vaatwasser met één vinger te openen? Of mogen er komgrepen zijn? En zo ja, hoeveel? En hoe zit het met overkragende fronten? Het antwoord op die vragen definieert de strakheid en de look van je keuken.

Ga voor kwaliteit en esthetiek

Wil je lang van je keuken genieten? Kies dan voor materialen die uitblinken in duurzaamheid en kwaliteit. Ga voor krasbestendige materialen en hoogwaardige toplagen. Heb oog voor details en bekijk altijd the bigger picture. Dat betekent dat je verder kijkt dan je keuken en ook rekening houdt met je vloer, stoelen of accentmaterialen. Sta open voor creatieve oplossingen. Je witte keuken kun je bijvoorbeeld warmer maken door te werken met nissen of houtaccenten.

 

GF Concepts is gespecialiseerd in hoogwaardige keukens op maat. Wij gebruiken alleen kwaliteitsvolle materialen zoals solid surface. Heb je interesse in een stijlvolle, perfect afgewerkte en praktisch ingerichte keuken of wil je graag advies?