Oktober 10, 2016

Waarop letten bij keukeninrichting?

Meer dan alleen materialen kiezen

Materialen, functies, indeling en kleuren voeren de boventoon. Kies je voor natuurlijke elementen als hout en steen of ga je voluit voor kunststof? Of spreekt een combo van materialen je aan? Wil je een keuken in landelijke stijl of eerder een eigentijds strakke look, met veel kasten en lades om voorraad en keukenspullen in op te bergen, één of meer spoelbakken, stijlvolle en vooral praktische apparaten, opvallend of net heel sober kraanwerk,  … ? Voor je aan die vragen toe bent, is het zaak na te denken over vier bepalende aspecten.

Tijd?

Overloop eens hoe vaak je in de keuken staat en waarvoor.   Kokkerellen en als enthousiaste hobbykok dagelijks een viergangenmenu op tafel toveren vraagt een andere inrichting dan af en toe een snel ontbijt of een lunchbox klaarmaken.

Oppervlakte?

De vorm en afmetingen van de ruimte waar de nieuwe keuken komt, zijn bepalend voor de mogelijkheden. Is er plaats voor een opstelling met een wand, een L, U of G-vorm, met een centraal eiland, …

Functie?

Is het puur de bedoeling om er eten te bereiden of krijgen gezelligheid en gezinsleven de hoofdrol? Een plaats om lekker lang te tafelen, vrienden en familie te ontvangen, op de laptop te tokkelen, huiswerk te maken, … Kortom: kies je eerder voor een kook- dan wel een leef- of woonkeuken die naadloos aansluit op de rest van de woning?

Budget?

Bepaal vooraf hoeveel je wil besteden en bespreek dat met je keukenadviseur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de offerte gepresenteerd wordt. De keuze in materialen en apparaten heeft invloed op het prijskaartje.

Met de antwoorden op deze vragen stap je alvast goed voorbereid naar je keukenspeciaalzaak.

Met de “G” van geslaagd

Genoeg gelezen? Tijd voor actie! Van keukendroom tot droomkeuken… Van superstrak tot nostalgisch en van eenvoud tot uitgebreide luxe. Geslaagd over de hele lijn, die uitkomst mag je bij ons verwachten. Van werkblad tot kasten op maat en apparatuur om de voortreffelijkste gerechten mee te bereiden. Een passende keukenoplossing, voor elke smaak en ieder budget. Vormgegeven en afgewerkt tot in de kleinste details. Het bestaat! Kom het gerust eens testen.