Oktober 12, 2019

Tijdloze keukens in Solid Surface

Onze solid surface-keukens staan al járen voor een herkenbare stijl en tijdloze klasse. Onze interieurarchitecte Vicky laat je kennismaken met onze expertise.
Een solid surface-keuken: tijdloze klasse
 

De voorbije maanden bij GF Concepts waren uitstekend voor mijn body mass index. Het was zó hectisch op kantoor dat ik nauwelijks tijd had om iets te eten. Rudi stond niet op de eerste rij toen het geduld uitgedeeld werd – volgens mij stond hij zelfs helemaal niet in de rij … want hij had er het geduld niet voor. Hij kan er niet tegen dat hij – en de klant – moet wachten op een ontwerp.

 

De keuken als centrum van een woning

Ik begrijp dat ook wel. Mensen liggen wakker van hun keuken. Ze hebben er lang over nagedacht en gewikt en gewogen. En terecht, want een keuken is het centrum van een woning. Het is dus normaal dat klanten graag snel een ontwerp hebben. De praktische vertaling? Ik moet altijd gas geven. Gelukkig zijn de projecten waaraan ik hier mag werken (intellectueel) voedzaam. Het komt dus wel goed met mijn BMI. J

 

Tijd nuttig besteden

We hebben net een piekperiode achter de rug. Mijn workflow heeft nu opnieuw normale proporties aangenomen en ik kan het mij permitteren om even minder hard te gaan. Ik heb zelfs wat tijd om andere dingen te doen dan ontwerpen, zoals patience spelen (gisteren mijn record gebroken), mijn Facebook checken (Snoekie, mijn suggestie als naam voor de hond van mijn beste vriendin werd tweede in de poll) en het laatste kookboek van Pascale Naessens lezen – vakliteratuur want gerelateerd aan keukens, weet je wel.

 

Hartaanval voorkomen

Als Rudi dit leest, moet ik gegarandeerd een ambulance bellen, want dan krijgt hij een hartaanval. Gelukkig dus dat het niet waar is. J Wat ik dan wel doe? Ik ga op zoek naar inspiratie. En die vind ik in onze 4000 keukenfoto’s die netjes in mapjes opgeslagen zijn op onze server.

 

Tijdloze keukens in ons DNA

Omdat we binnenkort weer naar de beurs Woonestetika gaan, opende ik het mapje ‘Beurzen’. Ik klikte de oudste foto’s open en geloofde mijn ogen niet. Ik zag een keuken uit 2006 en … die was heel herkenbaar hedendaags en had overduidelijk het DNA van GF Concepts. Die keuken was tijdloos en had de tand des tijds met twee vingers in de neus doorstaan.

 

In perspectief

Om dat even in perspectief te plaatsen: in 2006 kende de dj-vete tussen Regi en Patje zijn hoogtepunt, was het nog cool om je trui in je broek te stoppen, en won het bonte allegaartje Lordi het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Hard Rock Hallelujah’. Toegegeven, de stijl van onze kasten is in de loop van de jaren wel wat veranderd, omdat we die nu in eigen beheer maken en we dus meer vrijheid hebben dan toen, maar de stijlvolle vibe van onze keukens is dezelfde gebleven.

 

Het recept voor een tijdloze keuken

De foto’s van die keuken waren voor mij ook een eyeopener. Ik begrijp nu nog beter de boodschap van Rudi. Gebruik je creativiteit, ontwerp met je hart én je verstand, maar blijf trouw aan de stijl. Want dat is het recept voor een keuken met tijdloze klasse.

Omdat een blik meer zegt dan duizend woorden, heb ik een foto van die keuken toegevoegd aan deze blog. Je ziet dat we nog wat aan het experimenteren waren en nog niet voluit voor strak en minimalistisch durfden te gaan. Zo zou ik bijvoorbeeld nooit de houten schuifwand tekenen, omdat ik die omslachtig vind. De box was er al en het oranje kastje symboliseert de tijdgeest.

 

Steentje bijdragen

In een van mijn vorige blogs vertelde ik dat ik voor mijn komst naar GF Concepts absoluut níét in een keukenzaak wilde werken. Ondertussen ben ik bijna drie jaar hier. Ik ben blij dat ik elke dag mijn steentje mag bijdragen aan de projecten en de verwezenlijking van tijdloze keukens uit Solid Surface. Ik ben nog te jong om al van veel zaken spijt te hebben, maar ik vind het toch jammer dat onze wegen niet eerder hebben gekruist.

 

Conceptuele groeten

Vicky

 

PS Wil je ook een stijlvolle tijdloze keuken uit solid surface? Of wil je de klasse van solid surface voor andere toepassingen ontdekken? Neem dan gerust contact met ons op, kom langs in onze toonzaal in Zonhoven of bezoek onze beursstand op Woonestetika.