Juni 17, 2019

GF Concepts heeft zijn naam niet gestolen …

concept design keuken

Voor sommigen is het misschien al geleden van de tijd dat een afbeelding downloaden even lang duurde als een auto wassen. Voor anderen misschien zelfs van de tijd dat je nog geen afbeeldingen kon downloaden, omdat het internet nog niet bestond – hè Rudi ;-). Voor mij is het nog maar even geleden: het moment waarop je afstudeert.

Vormgeving, cafeïne en samenzijn

Nadat ik mij enkele jaren had verdiept in vormgeving, objecten, ruimtes, texturen en materialen, mij met liters koffie en cafeïnehoudende dranken door examenperiodes had geworsteld, en mijn sociale vaardigheden – nu even niet meelezen, lieve ouders – tot in de vroege uurtjes had aangescherpt tijdens studentikoze bijeenkomsten, behaalde ik eindelijk mijn diploma als interieurarchitect.

De wereld lag aan mijn voeten. Mijn diploma was mijn toegangsticket tot een boeiende job waarin ik mijn interieurtalent optimaal kon benutten en klanten omver zou blazen met mijn creativiteit. Tenminste … dat dacht ik. Het bleek al snel dat de wereld niet op mij aan het wachten was.

Toch geen keukens!?

Interieur is voor mij een synoniem voor stijl, klasse, karakter, sfeer, charme, vindingrijkheid, originaliteit, leef- en werkcomfort en design. Allemaal zaken die ik op dat moment absoluut niet associeerde met keukens ontwerpen. Ik wilde een job waaruit ik meer kon halen en waarin ik mijn creatieve ei kwijt kon. Ik, keukens uittekenen? No way!

Te grote drive om thuis te zitten

Maar dan komt het moment waarop je op zoek gaat naar een job en blijkt dat interieurarchitecten zeer gewild zijn bij … keukenzaken. Thuiszitten is leuk voor even, maar ik had te veel drive en geen zin om eindeloos te blijven zoeken naar de ‘perfecte’ job. En dus begon ik te solliciteren bij keukenzaken.

Kans van GF

Realitycheck nummer twee. Ik schreef talloze brieven en kreeg – net zoals veel van mijn collega-studenten – het antwoord dat ik nog niet genoeg ervaring had. Niemand leek bereid om mij een kans te geven. Niemand, behalve GF Concepts, waar ik op gesprek mocht komen.

Klamme handen

Ik had een hele weg afgelegd. Want van ‘Ik, keukens uittekenen? No way!’ was ik nu blij dat ik op gesprek mocht gaan. Ik was bloednerveus en mijn hart bonkte in mijn keel toen ik de toonzaal binnenstapte. Ook al was ik zenuwachtig en gefocust op mijn interview, toch viel de stijlvolle uitstraling van de toonzaal mij op. Zo konden keukens dus ook zijn!

Verkeerde inschatting

Ondanks mijn zenuwen verliep het gesprek vlot. Sterker nog, ik mocht starten! Enerzijds was ik blij dat ik eindelijk de kans kreeg om me te bewijzen, anderzijds bleef het knagen dat ik keukens moest uittekenen. Daar komt weinig creativiteit aan te pas, dacht ik. Boy, was I wrong.

Van GF Keukens naar GF Concepts

GF Concepts heeft zijn naam niet gestolen. We tekenen namelijk geen keukens uit. We ontwerpen originele keukenconcepten op maat. Vroeger heette het bedrijf GF Keukens, maar die naam zijn we door onze aanpak en service allang ontgroeid. We bieden onze klanten volledige concepten aan en ondersteunen hen van afbraak tot opbouw in de uitvoering van hun project.

Boeiende en creatieve job

Al snel bleek dat mijn schoolse kennis onvoldoende was om zo’n volledig origineel keukenconcept te ontwerpen. Maar dankzij de uitstekende begeleiding en het geduld van de vakmensen hier – merci, mannen! – heb ik echt al heel veel geleerd. Mijn belangrijkste les? Keukenconcepten ontwerpen is boeiend en vraagt heel veel knowhow en creativiteit.

Dromen waarmaken

Ik ben heel blij dat ik bij GF Concepts terechtgekomen ben. Ik mag hier meehelpen om originele keukenconcepten te ontwerpen waarin onze klanten jarenlang een fijne en aangename tijd beleven. Het geeft veel voldoening om bij te dragen aan de creatie van een omgeving waarin iemand zich thuis voelt. Kortom, ik maak bijzonder graag deel uit van een team dat interieurdromen van anderen waarmaakt!

Conceptuele groeten

Vicky

PS Ben je op zoek naar een origineel keukenconcept? Of wil je een sfeervolle badkamer of een woon- of werkruimte die helemaal aan je wensen voldoet? Neem dan zeker contact met ons op of kom langs in onze toonzaal in Zonhoven.