september 16, 2019

Een snijplank in een designkeuken snijdt geen hout

Ontdek waarom een snijplank in een solid surface designkeuken van GF Concepts geen plaats heeft … Of toch?
Een snijplank in een designkeuken snijdt geen hout
 

Soms wandel je een bedrijf of winkel binnen en voel je je Marty McFly. Voor de jongere lezers onder ons: dat is het personage van Michael J. Fox in de Back to the Future-films. Wat ik bedoel: je treedt binnen in een plaats waar de tijd is blijven stilstaan. Het contrast met GF Concepts kan niet groter zijn!

 

Spic en span designkeukens

Bij ons blijft de tijd allesbehalve stilstaan. Dat heb ik de afgelopen week nog maar eens mogen ondervinden. Ik had een weekje verlof genomen om te verhuizen naar mijn nieuwe woning. En ik maakte van mijn congé payé ook gebruik om mijn nieuwe thuis van een likje verf te voorzien en het huis met Mr. Proper en andere detergenten te lijf te gaan. Het resultaat? Een huis waar je van de grond kon eten – wat we bij gebrek aan een tafel ook een keer gedaan hebben. Een goede crème voor mijn vermoeidheidswallen was na die week meer dan welkom. 😉

 

Pauzeknop? Dat dacht je maar!

Maar goed, ik was blij dat ik afscheid had kunnen nemen van mijn kleine appartementje. En bovendien kon ik na die week weer gaan werken en daar wat uitrusten, toch? Dat was buiten waard Rudi gerekend. Want die had tijdens mijn afwezigheid niet op de pauzeknop gedrukt. Integendeel.

 

Er lag een stapel werk op mij te wachten. En zoals ik al eerder vertelde: Rudi is een toffe peer met veel gevoel voor humor. Ik was dus niet verbaasd toen hij met een vette knipoog zei dat die achterstand wel snel weg zou zijn, nu ik een hele week verlof achter de rug had en wel helemaal uitgerust zou zijn.

 

Eurekamoment

GF Concepts is een geweldig bedrijf waar veel mogelijk is. Ik krijg hier veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dus vond ik het ook niet erg om enkele dagen wat langer te blijven om mijn stapel tot een aanvaardbare proportie te herleiden. Toen ik op een avond naar huis ging, zag ik Rudi in de keuken in de weer met een snijplank en een bakje om zijn snijafval in te doen. En dat gaf me een eurekamoment dat zich kan meten aan dat van Archimedes (yep, deze blog lezen is ook goed voor je algemene kennis J).

 

Een designkeuken waardig

Er is één ding dat je moet weten over Rudi. Hij heeft een allergie. Een allergie voor objecten die niet thuishoren in onze designkeukens. Zoals een snijplank bijvoorbeeld. Een snijplank in een designkeuken snijdt volgens Rudi geen hout. Maar toen ik hem in de keuken bezig zag, kreeg ik een idee voor een snijplank die een designkeuken van GF Concepts waardig is, en die je gewoon – tegen alle Rudi-regels in – op het werkvlak kunt laten staan.

 

Succesvolle salespitch

Ik was razend enthousiast over mijn idee en maakte de volgende dag meteen een schets. Ik trok er met een klein hartje mee naar Rudi, want een snijplank in een designkeuken werkt voor hem zoals een rode lap op een stier. Maar mijn salespitch werkte en ik kreeg te horen dat ik mijn idee verder mocht uitwerken. Gelukkig stond ik rechtop, anders was ik van mijn stoel gevallen.

 

Groenten en fruit ‘swipen’

Het resultaat? Een snijplank met aan de ene kant een bakje om je afval in te gooien en aan de andere kant een bakje om je gesneden groeten of fruit in te doen. De bakjes zijn lager dan het snijoppervlak zodat je je groeten of fruit erin kunt ‘swipen’ met je mes.

 

Aan de onderzijde van de snijplank is er een uitsparing waarin de twee bakjes perfect passen. Die uitsparing kun je ook gebruiken om sappig vlees in te snijden. Want met het voorziene gleufje verwijder je gemakkelijk de sappen. Bovendien past het ene bakje in het andere. Zo vormt de snijplank een mooi en decoratief geheel dat je probleemloos in je designkeuken kunt laten staan!

 

 

Heb je interesse in een designkeuken uit Solid Surface met of zonder snijplank? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs in onze toonzaal in Zonhoven.