september 21, 2018

Alles wat je moet weten over solid surface in vijf veelgestelde vragen

We horen vaak van onze klanten dat ze wow-reacties krijgen op hun keuken of badkamer in solid surface. En dat verbaast ons eerlijk gezegd nooit. Want solid surface is een veelzijdig, duurzaam en hoogwaardig materiaal dat zowel bijzonder mooi en stijlvol als onderhoudsvriendelijk is. We stellen deze topper dan ook graag in vijf veelgestelde vragen aan je voor.

1. Wat is solid surface eigenlijk?

Solid surface is een overkoepelende term voor hoogwaardig acrylgebonden kunstcomposiet dat voor twee derde samengesteld is uit aluminiumhydroxide en voor een derde uit acryl. Die verhouding is kenmerkend voor solid surface. Het is een zeer gebruiksvriendelijk materiaal met een hoge toepassingsgraad. Je kent solid surface misschien onder merknamen zoals Corian, Kerrock, Staron, Krion of HI-MACS.

2. Waarvoor wordt solid surface gebruikt?

De specifieke eigenschappen van solid surface maken dat je dit materiaal heel divers kunt inzetten. Ons zusterbedrijf GF Solids gebruikt het voor toepassingen in sectoren zoals de zorg, horeca, retail en utiliteitsbouw, en vervaardigt ook duurzame en hoogwaardige buitenmeubelen uit solid surface. Wij van GF Concepts gebruiken dit topmateriaal voornamelijk voor badkamers en keukens waarbij zelfs de volledige buitenzijde uit solid surface kan bestaan.

3. Wat maakt solid surface zo bijzonder?

De duurzaamheid en vormbaarheid zijn belangrijke eigenschappen van solid surface. Maar vooral de naadloze verlijming maakt dit materiaal uniek. Dat heeft als voordeel dat je bij de realisatie van een project niet beperkt bent door afmetingen. Zoals je in onze showroom kunt zien, zijn zelfs volledig naadloos verlijmde eilandtabletten met poten die doorlopen in het tablet mogelijk. Bovendien betekent dit dat je in een badkamer geen silicone hoeft te gebruiken. Zo krijg je een strak uitzicht zonder naden, waardoor er geen kans is op schimmels of lekken.

4. Is solid surface beschikbaar in verschillende kleuren?

In principe kun je solid surface in alle kleuren krijgen. Maar in de praktijk voeren we 95 procent van onze projecten uit in witte solid surface. Want wit is de minst prijzige kleur en blinkt uit in onderhoudsvriendelijkheid.

5. Wat zijn de voor- en nadelen van solid surface?

Zoals elk materiaal heeft ook solid surface zijn voor- en nadelen. We zetten ze even voor je op een rij:

Voordelen:

• vormvast
• naadloos te verlijmen
• veelzijdige toepassingen
• onderhoudsvriendelijk
• vlekbestendig
• opschuurbaar
• uv-bestendig

Nadelen:

• iets minder krasbestendig dan andere materialen
• hittebestendig tot 160 °C (vooral een aandachtspunt bij gasfornuizen)
• spoelbak die je regelmatig moet wassen met lauw water en een druppeltje javel om de mooie witte kleur te behouden

GF Concepts heeft meer dan twintig jaar ervaring met solid surface en heeft dus veel expertise in dit unieke materiaal opgebouwd. Daardoor kunnen we aan elke behoefte van particulieren en professionals voldoen.

Goed om te weten: solid surface heeft de reputatie erg duur te zijn, maar dat is onterecht. Het materiaal is zeker niet alleen weggelegd voor de happy few. Kom gerust eens langs in onze toonzaal in Zonhoven voor een offerte op maat.

>>Lees zeker ook de getuigenis van de familie Vanschoonbeek-Hulsmans >>
>> En ontdek het verhaal van Sofie en Raf uit Hasselt >>

 

Meer weten over een keuken of badkamer uit solid surface?