september 4, 2020

Wat is solid surface? Dát is solid surface!

Niets leuker dan een raadseltje. Dus laten we vandaag daarmee starten. Weet jij wat solid surface, woke en buitenspel met elkaar gemeen hebben? Nee? Het zijn allemaal termen waarvan je zeker al gehoord hebt … maar die je niet precies kunt uitleggen. Toch?

 

Voor een derde opgelost

Wel, daar gaat verandering in komen! Tenminste voor een derde van het gebrek aan kennis. Want ik leg je met veel plezier uit wat solid surface is. Voor de definitie van woke verwijs ik je graag naar een wakkere youngster – hé, zo ben ik er eentje – en voor de uitleg van buitenspel wens ik je gewoon veel succes toe, want daar blijken zelfs de voetbaldeskundigen een vette kluif aan te hebben.

 

Herkenbare expressie

Maar solid surface dus. Als er een koppel bij ons langskomt voor een keuken, badkamer of interieur uit solid surface, dan zie ik vaak bij een van de twee een gezichtsexpressie die voor mij heel herkenbaar is en die ik de ‘Wat is solid surface?-look’ noem. Die stond de eerste dagen – misschien zelfs wéken – dat ik hier werkte ook regelmatig op mijn gezicht ????.

 

Mentor Rudi

Gelukkig had ik Rudi, die mij als een echte mentor met engelengeduld – not! – inwijdde in de geheimen van dit fantastische materiaal. Begrijp me niet verkeerd, Rudi is een topper met heel veel kennis en nog meer goede eigenschappen, maar geduld is er geen van. Hij is eerder een ‘vooruit met de geit’-type. ???? Mijn opleiding over solid surface bestond dus uit een zeer korte uitleg, gevolgd door: ‘Neem maar een kijkje in het atelier, surf op internet, en als er vragen zijn, dan hoor ik het wel.’ Begeleid zelfstandig leren heet dat in het vakjargon.

 

Kwaliteitsvolle kunstcomposiet

Om je uit te leggen wat solid surface is, neem ik je even mee op een trip down memory lane en keren we terug naar je lessen chemie. Want solid surface is een kwaliteitsvolle kunstcomposiet die bestaat uit aluminiumhydroxide (twee derde) en acryl (een derde). Zeg dat die van GF het gezegd hebben!

 

De vertaling van die chemische uitleg? Solid surface is een uiterst gebruiksvriendelijk materiaal met enkele geweldige eigenschappen. Het is duurzaam, vormvast, veelzijdig, hygiënisch, onderhoudsvriendelijk, vlekbestendig, opschuurbaar, uv-bestendig en – ook niet onbelangrijk – betaalbaar! Het is dus niet verwonderlijk dat de populariteit van solid surface almaar toeneemt.

 

Fan om verschillende redenen

Waarom ik zo’n fan ben van solid surface? Omdat het zo flexibel is op het vlak van vormen, afmetingen en toepassingen. Je kunt er héél veel richtingen mee uit en dat is altijd leuk voor een interieurontwerper. Bovendien wordt solid surface naadloos verlijmd, waardoor je er een stijlvol strak geheel mee creëert. Een keuken, badkamer, interieur of kantoor uit solid surface ademt gewoon klasse uit!

 

Zo, nu hoef jij je niet meer in stilzwijgen te hullen wanneer iemand je vraagt wat solid surface is. En mocht je een duidelijke uitleg van woke en/of buitenspel vinden, laat het mij dan zeker weten!

 

Conceptuele groeten

Vicky

 

 

Wil je meer weten over solid surface? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom de klasse van dit geweldige materiaal ontdekken in onze toonzaal in Zonhoven.