April 29, 2020

The show must go on!

 

·        de spektakelmusicals 14-18 en 40-45

·        de feeërieke schouwspelen van Cirque du Soleil

·        Foo Fighters at Wembley Stadium

·        elk liveoptreden van Rammstein

·        een doorsneedag bij GF Concepts

 

Dat zijn mijn favoriete shows aller tijden. En ja, die laatste is geen slip of the tongue. Om het met de woorden van Rudi te zeggen tijdens zijn beste Freddy Mercury-imitatie (moet je gezien hebben): the show must go on!

 

Weer voluit smijten

In deze tijden van lockdown speelt die show zich bij ons vooral achter de schermen af. En hoewel ik de maatregelen heel goed begrijp en respecteer, groeit mijn goesting om me weer zonder restricties elke dag te kunnen smijten.

 

Interessant versus eentonig

Ik mis de face-to-facemomenten met onze klanten. Op kantoor kan ik alleen van gedachten wisselen met Rudi en Filip. En no offence guys, maar na meer dan een maand begint dat toch een beetje eentonig te worden. Ook al vertellen jullie werkelijk altijd razend interessante dingen ?.

 

Popelen van ongeduld

Onze show achter de schermen is vooral een choreografie van materialen bestellen en van ontwerpen en offertes maken. En ik sta echt te popelen om het podium te betreden en onze klanten te ontvangen om hen onze designs te tonen. De afgelopen weken liep dat vooral via e-mail of telefoon. En dat is toch niet hetzelfde. Het is een beetje zoals luisteren naar een opvoering en kijken naar een decor zonder de acteurs te zien.

 

Akoestische impuls

Het strijdtoneel voor Rudi is sinds het begin van de coronacrisis voornamelijk beperkt tot zijn bureau. Hij doet de boekhouding en tekent de kasten uit in AutoCAD, zodat die perfect gemodelleerd kunnen worden op onze CNC-machines. En hij zorgt regelmatig voor een akoestische impuls. Als hij weer even genoeg heeft van de situatie, er iets niet loopt zoals het moet, of hij een foutje in mijn ontwerpen ontdekt, dan weerklinkt er wat gedonder.

 

Vooruit met de geit

Ik vergeef het hem graag. En hopelijk vergeeft hij het mij ook. Je moet begrijpen dat Rudi in normale omstandigheden veel on the road is. Nu kan hij alleen werfopvolgingen doen om te kijken of alles vlot verloopt. Ontbreekt er iets op een werf of hebben onze plaatsers iets nodig? Dan gaat hij dat normaal gezien halen en brengen. Maar dat kan nu niet. Alles wordt op de werven geleverd. Ontbreekt er iets? Dan moeten we wachten. En daar is hij niet sterk in, want het moet vooruitgaan!

 

Veilig werken

We doen dus ook tijdens de coronacrisis uitvoerende werken. De mannen van de productie werken keihard in ons atelier om alles voor te bereiden voor onze grote en kleine werven. Social distancing is daarbij hét sleutelwoord. Rudi heeft er streng op toegekeken dat de 1,5 meter-regel gerespecteerd werd. Stofmaskers en handschoenen dragen de mannen in de productieruimtes altijd. Rudi heeft ook nog handgels voorzien, zodat de mannen regelmatig hun handen kunnen ontsmetten.

 

Onbewoonde werven

Om de gezondheid van onze plaatsers en onze klanten niet in gevaar te brengen, plaatsen we tijdens de lockdown alleen op werven waar niemand aanwezig is. Dat betekent alleen nieuwbouw- of renovatieprojecten waarbij de eigenaars (tijdelijk) niet op het werfadres wonen. Onze plaatsers werken in duo’s. En elke plaatser gaat individueel naar de werf.

Want zoals altijd is het bij ons in alle omstandigheden safety first.

 

Staande ovatie

In mijn vorige blog heb ik de zorgmedewerkers bedankt. Vandaag wil ik graag onze medewerkers bedanken voor hun flexibiliteit en harde werk. Ze zijn zich in een moeilijke situatie honderd procent blijven inzetten voor ons bedrijf. Ze waren en zijn de echte sterren in onze show en verdienen een staande ovatie voor hun prestatie. Bedankt, iedereen!

 

Conceptuele groeten

Vicky

 

PS Wil je ook in dit coronatijdperk je mogelijkheden voor een keuken of badkamer uit solid surface bespreken met een specialist? Neem dan gerust contact met ons op!