februari 18, 2019

Uw leefkeuken? Check!

Leefkeuken bouwen_GFConcepts

Wilt u een keuken? Kom dan zeker niet naar GF Concepts!
Neen, dit is geen poging van mij om de award voor slechtste reclameslogan van 2019 in de wacht te slepen. Het is gewoon de waarheid. Want we gaan bij GF Concepts zóveel verder in onze aanpak, dat we geen doodgewone keukens, maar echte leefkeukens creëren.

Leefkeukens met stijl

keu·ken (de; v(m); meervoud: keukens). Plaats waar het eten bereid wordt.

Dat is wat je leest wanneer je de term ‘keuken’ opzoekt in de Dikke Van Dale. En die definitie klopt als het gaat om een industriële keuken of een keuken uit grootmoeders tijd. Maar vandaag is een keuken veel meer dan dat. Bij GF Concepts maken we dus geen keuken voor jou, maar een stijlvolle en duurzame leefkeuken die het hart van je woning vormt.

Leefkeuken als centrum van je woning

Een keuken is geëvolueerd van een louter praktische ruimte naar een leefkeuken, een sfeervol middelpunt in je woning. Een plaats waar niet alleen gekookt wordt, maar waar mensen elkaar ontmoeten en verhalen delen met elkaar, waar ze gezellige momenten doorbrengen met elkaar en waar ze beslissingen nemen. Kortom, het is een plaats waar geleefd wordt. En die les leerde ik al snel bij GF Concepts.

Ontwerp de prullenmand in

Het eerste ontwerp voor een keuken dat ik helemaal alleen maakte voor een klant gooide Rudi integraal … in de prullenmand! De klant heeft dat ontwerp zelfs nooit gezien. Zijn boodschap? Ontwerp geen keuken maar een leefruimte, en leg zo weinig mogelijk keukengevoel in je ontwerp. Met die beknopte feedback ging ik terug naar mijn tekentafel.

Onder het raam = geen must

Om een leefkeuken te tekenen die voldeed aan de kwaliteitsnormen van GF Concepts mocht ik meteen een aantal zaken vergeten die ik op school geleerd had. Het idee dat een spoelbak onder een raam moet staan, dateert uit de tijd dat er nog geen vaatwassers waren en je elke avond de afwas moest doen. Voortdurend naar een muur staren tijdens dat klusje is weinig interessant. Vandaar de traditionele positionering onder een raam. Maar dat is dankzij de technologische vooruitgang dus niet meer nodig.

Beschikbare ruimte benutten

Een andere zaak was dat een leefkeuken stijlvol én functioneel kan en moet zijn. Dat betekent dat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Kolomkasten van vloer tot plafond zijn dan heel handig. Een eiland is dan weer dankbaar om een ruim en open gevoel te creëren. En onderkasten tegen een muur plaatsen is zowat not done bij GF Concepts.

Het ideale leefkeukenontwerp

Dat eerste ontwerp was voor mij een harde, maar tegelijkertijd ook een toffe les. Want ik heb geleerd om op een andere manier naar keukens te kijken. En die insteek helpt me vandaag om voor onze klanten de ideale leefkeuken te ontwerpen. Wil je dus een keuken? Kom dan zeker niet naar ons. 😉

Conceptuele groeten

Vicky

Wil je de ideale leefkeuken voor je woning laten ontwerpen? Neem dan zeker contact met ons op of kom langs in onze toonzaal in Zonhoven.