december 20, 2019

Het GF-kerstverhaal: compromissen in een keuken met strak design

 

Kerstmis, het ideale moment voor verhalen met een happy end. En zo hebben we er bij GF eentje. In de hoofdrol? Onze one and only Rudi!

 

Het zal Kerstmis zijn

Weet je hoe we bij GF Concepts weten dat Kerstmis eraan komt? Neen, niet omdat Mariah Careys All I want for Christmas eindeloos gedraaid wordt op de radio. En ook niet omdat prachtige gedecoreerde kerstbomen – en het occasionele kneusje met drie ballen en een slinger – etalages sieren. We herkennen Kerstmis aan … zijn traditionele piek.

 

Vóór het jaareinde, graag

Die piek bevindt zich niet bovenaan onze kerstboom maar in onze mailbox en telefoonlijn. Want ons ‘postvak in’ puilt uit en onze telefoon rinkelt van de haak. Iedereen wil nog graag voor het jaareinde een offerte hebben, een bestelling plaatsen, of de installatie van een nieuwe solid surface keuken met strak design afronden.

 

Associëren voor gevorderden

Door al die hectiek lopen wij hier rond als een – laat ons in de kerstsfeer blijven ? – kalkoen zonder kop. Wist je trouwens dat ‘kalkoen’ een van de vele woorden is die ik associeer met Rudi? Een greep uit de lange lijst van andere woorden: nu, meteen, onmiddellijk, asap, zo snel mogelijk, gisteren, en ook wel sjoeperkes.

 

Size matters

Maar ook kalkoen dus. Waarom ik een vogel die binnenkort weer schittert tijdens menig kerstdiner associeer met een man die design en kwaliteit ademt en die mij al zoveel heeft geleerd? Dat zit zo …

 

Onlangs ontvingen we een koppel in onze toonzaal om hun solid surface keuken te bespreken. Op 2 puntjes na was het design klaar. Hij wilde een grote tafel die vast aansloot op het kookeiland en een grote oven met een hoogte van 60 cm naast een combimicrogolfoven met een hoogte van 45 cm. Zo was er plaats voor een warmhoudlade. Zij wilde liever een kleinere losse tafel, en 2 ovens met een hoogte van 45 cm naast elkaar om een strak geheel te creëren.

 

De wijze uit … Zonhoven!

Ik weet niet of Rudi goud, wierook of mirre in de tas heeft zitten die hij elke dag bij zich heeft, maar een wijze is hij in elk geval. Het koppel begon in ons bijzijn stevig te discussiëren. Gelukkig staat er geen servies in onze toonzaalkeukens, want dat zou gegarandeerd gesneuveld zijn! Ik zag die twee al bij een scheidingsadvocaat aankloppen, zo heftig ging het eraan toe. Ik weet niet of Rudi een echtscheiding wilde voorkomen, of dat hij gewoon naar huis wilde – het was bijna sluitingstijd – maar opeens kwam hij in actie.

 

Kalkoen als scherprechter

“Hoe vaak maakt u kalkoen klaar?” vroeg hij aan de man. De man keek Rudi stomverbaasd aan en stamelde: “Euh, nooit. Waarom?” “Wel, dan is het beslist”, zei Rudi. “Want het enige wat u in een oven van 60 centimeter kunt klaarmaken wat niet in een oven van 45 centimeter past, is een kalkoen. Dus krijgt uw vrouw 2 ovens van 45 centimeter en u een lange tafel die aansluit op het kookeiland.”

 

Stille nacht

De stilte was oorverdovend. Zelfs tijdens een stille nacht is er meer lawaai. De twee keken elkaar aan en knikten. Het compromis was een feit.

Ik denk dat als ze Rudi naar  het parlement sturen dat we nog voor de kerstkalkoen een regering hebben. En als we hem naar Europa sturen, is die brexit ook meteen beklonken. ?

 

Vrolijk kerstfeest en prettige feesten!

 

Vicky

 

PS Wil je ook een keuken met strak design? Of wil je Rudi graag een discussie laten beslechten? ? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Zonhoven.