februari 21, 2021

Een tijdloos interieur? Ga voor natuurlijke materialen!

Ja, ik weet het. Het heeft té lang geduurd. De laatste blogpost dateert alweer van weken geleden. Excuses? Ja, die heb ik in overvloed. Een berg werk, feestdagen, veel offerteaanvragen, … Maar goed, vandaag maak ik tijd om je door de wereld van GF Concepts te loodsen. Met een woord dat soms wat duiding nodig heeft.

 

Het populairste antwoord is …

Om een ontwerp te maken, vragen we onze klanten vaak naar hun voorkeuren. ‘Iets tijdloos’ is een van de populairste antwoorden. Dat begrijpen we, het is zonde om veel tijd en moeite in een maatwerkconcept te steken dat je na pakweg 10 jaar niet meer blij maakt. Maar ‘tijdloos’ is zo’n breed begrip …

 

Pinterest en zo

Wie vandaag onze in Zonhoven binnenstapt, heeft in de meeste gevallen al een moodboard klaar op het sociale prikbordplatform Pinterest. Handig! Daar kun je immers heel eenvoudig inspirerende plaatjes verzamelen. Wat ons opvalt? Er zitten best veel trendy foto’s tussen. En dan bedoel ik materialen die vandaag heel erg in zijn … Maar morgen misschien niet meer. Soms zijn het ook gewaagde combinaties. Onze ervaring leert dat dit heel mooi kan zijn, als je tenminste niet overdrijft.

 

We hebben zelf ook een Pinterest-account waar we allerlei leuke ideeën bundelen. Klik snel door!

 

Tijdsgebonden materialen

Heb je plannen voor een nieuwe keuken, badkamer, leefruimte of werkplek? We voorzien met plezier een creatief concept op maat van jouw noden en wensen. Het spreekt voor zich dat we heel wat materialen aan je voorstellen. Maar jij hakt uiteindelijk de knoop door.

Ga je voor tijdsgebonden materialen? Solid surface is tot op de dag van vandaag nog altijd erg in trek. Wit is 100 % tijdloos, terwijl zwart eerder tijdsgebonden is. Rudi is trouwens helemaal in zijn nopjes nu zwart en wit ontzettend in zijn. Die kleuren zijn altijd al zijn passe-partout geweest.

Ook inox is vandaag gegeerd. Onze voorkeur gaat in dat geval naar warmgewalst rvs. Omdat het op die manier een natuurlijke finish krijgt. Terug naar de kernvraag: doen we mee met trendy, innovatieve materialen? Absoluut! Zonder te overdrijven. Want het is altijd ons doel om dingen te maken die dertig jaar lang mooi blijven!

 

Natuurlijke materialen

‘De natuur kun je niet namaken’. Het is een populaire quote van Rudi. En eigenlijk zit daar best veel waarheid in. Daarom adviseren we vaak om met natuurlijke materialen te werken. Die zijn immers écht tijdloos. Neem nu marmer. Dat is iets minder onderhoudsvriendelijk, maar heeft als natuurlijk materiaal wel een bepaalde grandeur. Een uitstraling die bijna niet te imiteren is.

En dan is er nog fineerhout. Ik ben zelf een grote fan van eik fineer. Natuurlijk of nóg mooier: gerookt. Het straalt een heerlijke, huiselijke warmte uit. Fineer kleuren? Dat kan ook! Hierdoor werk je natuurlijke kleurverschillen weg. Kom zeker onze stalen eens bekijken en vergelijken. Wij helpen je met plezier verder en geven graag advies bij de juiste kleurkeuze bij fineer.

 

Zo. Intussen weet je dat ‘tijdloos’ niet het ideale antwoord is als er iemand vraagt naar je favoriete stijl. Staaf je antwoord gerust met concrete voorbeelden en materialen. Hulp nodig? We zijn er voor je!

 

Conceptuele groeten

Vicky