juli 2, 2020

Een keukenzaak? Ik dacht het niet!

 

Ken je een oorwurm? Zo’n liedje dat je ’s morgens hoort en dat je ’s avonds op weg naar huis nog zingt? ‘Marina’ van Rocco Granata bijvoorbeeld. Dat krijg ik niet uit mijn hoofd. Ik hoop jij wel. Anders … sorry. ????

 

Afgezaagd deuntje

Waarom ik over ‘Marina’ begin? Wel, een van de werkmannen hier heeft zijn eigen versie van die smartlap gemaakt. Het refrein is dan ‘Corona, corona, corona’. En man, wat ben ik dat deuntje beu. Je hoort, leest en ziet niets anders meer dan coronanieuws. Dat is gezien de situatie niet verwonderlijk natuurlijk. Maar zoals Microsoft-topman en Windows-uitvinder Bill Gates tegen zijn ramenwasser zegt als die een raam breekt: ik heb er genoeg van. ????

 

Koelkasten op de Noordpool

De kans dat ik het dus in deze blog over dat venijnige virusje made in China zal hebben is even groot als de kans dat een handelaar in diepvriezers op de Noordpool winst maakt. Onbestaande. Maar ik wil het wel heel graag hebben over een van onze activiteiten die we zelden in de spotlights zetten: totaalprojecten.

 

Er was eens …

Geschiedenis was niet mijn favoriete vak op school. Dat zal mijn geschiedenisleraar kunnen bevestigen. Ik ga je dus niet lastigvallen met het verhaal over het ontstaan van GF Concepts. Maar het is wel belangrijk om te weten dat we vroeger GF Keukens heetten. We willen onze afkomst niet verloochenen, maar ondertussen doen we zoveel meer. Zoals totaalprojecten. Alleen zijn we in het geheugen van veel mensen nog altijd een keukenzaak.

 

Eén visie, één lijn, één stijl

In een totaalproject ontwerpen we vanuit één visie en één lijn die we doortrekken in het hele interieur. Zo creëren we een mooi geheel. De woonkamer, badkamer, het toilet, de keuken, de berging … ze hebben allemaal dezelfde herkenbare stijl, en materialen en ideeën komen in elke kamer terug. Het is echt heel leuk om totaalprojecten te ontwerpen.

 

Sensei Rudi

Ik ben de geluksvogel – of Chinese vrijwilliger, het is een dunne grens – die samen met Rudi de concepten van onze totaalprojecten mag ontwerpen. Rudi is zoals Mr. Miyagi, de sensei uit ‘The Karate Kid’ – als je jonger bent dan 30, youtuben maar ???? – streng maar rechtvaardig. In het begin was totaalprojecten ontwerpen voor mij een hele zoektocht. Ik hoorde Rudi in die periode vaak roepen: ‘Wat is dat!? Kom, begin maar opnieuw.’ Dat was confronterend, maar altijd bijzonder leerrijk. En hey, vandaag heb ik totaalconcepten ontwerpen heel goed onder de knie.

 

‘Dat zou ik niet doen’

Rudi en ik doen onze besprekingen vaak samen in de winkel. Als een klant iets vraagt wat afbreuk doet aan het ontwerp dat we voor ogen hebben, kijken we elkaar even aan. Vervolgens zegt Rudi heel beleefd maar kordaat ‘Nee, dat zou ik niet doen, want …’. Zoals uit het voorgaande bleek, is Rudi nogal direct in zijn communicatie. Gelukkig benadert hij onze klanten iets subtieler dan mij. ????

 

‘Mijn gedacht’

Het geheim van een concept voor een totaalproject bij een renovatie of nieuwbouw is om het geheel te bekijken. Klanten focussen soms op een specifieke kamer en verliezen daarbij het totaalplaatje uit het oog. Onder het motto ‘mijn gedacht’ zullen Rudi en ik altijd ons concept verdedigen. Want daar hebben we heel goed over nagedacht.

 

De mooiste job

Ook al moet ik samen met Rudi concepten ontwerpen, toch heb ik de mooiste job van de wereld. Zeker mijn functie als ‘huisfotograaf’ maakt mijn job geweldig. Fotografie is mijn passie. En ik mag van al onze totaalprojecten foto’s gaan maken. Ik heb dus een beetje van mijn hobby mijn beroep gemaakt. It doesn’t get any better!

 

Tijd voor reclame

Eigen stoef stinkt, dus haal al maar een wasknijper boven, want ik ga even schaamteloos reclame maken. Je vindt mijn foto’s van onze totaalprojecten op onze Facebook– en Instagram-pagina. Neem dus zeker een kijkje om de mogelijkheden te ontdekken en inspiratie op te doen. Of kom eens naar onze toonzaal om te bladeren in de fotoboeken van onze projecten. Want GF Concepts is veel meer dan een keukenzaak!

 

En mocht de oorwurm niet zijn blijven plakken: ‘Corona, corona, corona’. ????

Conceptuele groeten

Vicky

 

Kies voor de ongeëvenaarde kwaliteit van Solid Surface en werk voor de realisatie van je totaalproject samen met dé expert in dit duurzame materiaal. Neem contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs in onze toonzaal in Zonhoven.