Mei 3, 2018

Een blik achter de schermen: onze interieurs voor de zorgsector

Interieur – Zorgsector – Specialist – Solid surface

Als ons zusterbedrijf GF Solids een item was in de puzzelronde van De Slimste Mens ter Wereld, dan zouden dat de vier trefwoorden kunnen zijn. Want ook al pakken we er niet groots mee uit en staan onze badkamers en keukens veel vaker in de picture – het is nu eenmaal moeilijk om een woon-zorgcentrum of ziekenhuis in je toonzaal te plaatsen 😉 – GF Solids is een ervaren speler in de nichemarkt van solid surface elementen voor interieurs  voor de zorgsector. We laten je dus graag een keertje kennismaken met ons werk voor ziekenhuizen en zorgcentra.

Solid surface = op-en-top hygiëne en comfort

Solid surface is een kwalitatief hoogstaand, duurzaam en naadloos te verlijmen composietmateriaal. Ideaal voor interieurs in de zorgsector. Want – net zoals bij keukens en badkamers – zijn de hygiënische, veilige en esthetische eigenschappen van solid surface hier een groot voordeel. Logisch dus dat GF als specialist in solid surface ook in de zorgsector actief is.

Klein begonnen

Het eerste product voor de zorgsector was de Aqualine, een spoelbakje in solid surface. Het was een eigen design en we voerden de productie in eigen beheer uit. De Aqualine was een succes en we kregen de vraag om almaar grotere projecten te doen. Het resultaat? Vandaag heeft GF bijgedragen tot het interieur van meer dan dertig grote woon-zorgcentra en ziekenhuizen in België.

Twee grote aandachtspunten

Als je interieurs voor de zorgsector realiseert, zijn twee zaken heel erg belangrijk: de hygiëne en het gebruiksgemak. Als je, zoals wij, solid surface gebruikt, is hygiëne nooit een probleem, want dat materiaal is naadloos te verlijmen én antibacterieel. Dat betekent dat we onze focus leggen op het comfort voor de eindgebruiker. We passen onze producten aan de behoeften van zieken, mindervaliden en ouderen aan.

Aanpak op maat

Ziekenhuizen en woon-zorgcentra zijn meestal zeer grote gebouwen. Het gevolg? Je hebt een gestructureerde aanpak nodig en moet veel tijd in de voorbereiding steken. Elk project is anders. Daarom is de aanpak van GF telkens verschillend. Er bestaat geen one size fits all-aanpak voor interieurs in de zorgsector. We denken altijd mee van offerte tot oplevering. Er is een uitgebreide technische voorbereiding en we maken proefmodellen voor we kunnen overgaan tot de preproductie, de effectieve productie en de uitvoering. We werken in elke fase met een vast aanspreekpunt. Zo creëren we duidelijkheid, want onze klanten weten altijd perfect bij wie ze terechtkunnen.

Samen met toppartners

Een interieur voor de zorgsector realiseer je niet alleen. We werken al jaren in onderaanneming voor vaste partners die een garantie bieden op kwaliteit. Samen met onze ervaring is dat de reden waarom we uitgegroeid zijn tot een specialist in solid surface-interieurs op maat voor ziekenhuizen en woon-zorgcentra. Wist je trouwens dat we een eigen pers en thermovormtechnieken hebben en alles uitvoeren in eigen beheer?

Een ‘specialleke’: woon-zorgcentrum Gerda

Elk project dat we uitvoeren is interessant en heeft zijn specifieke uitdagingen. Maar het woon-zorgcentrum Gerda in Sint-Niklaas was toch echt een ‘specialleke’. We hebben de volledige sanitaire units in solid surface uitgevoerd. Het unieke aan dit project? De wanden waren niet allemaal recht. Er zaten ook gebogen exemplaren bij. We produceerden de wanden en units in nagenoeg één geheel in ons atelier en transporteerden ze dan naar Sint-Niklaas. Daar moesten onze vakmannen zorgen voor een perfecte installatie die een vlotte aansluiting van sanitaire buizen garandeerde. Een heel complexe maar boeiende uitdaging!

Ben je op zoek naar een partner met veel ervaring in interieurs voor de zorgsector? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of kom eens langs in onze toonzaal.