September 1, 2017

Zwarte keukens, allesbehalve een somber verhaal

The Rolling Stones wisten het al in 1966: zwart is een topkleur. Het bewijs daarvoor moet je niet zoeken bij de hordes gillende tienermeiden die Mick en Keith omringden, maar bij hun song Paint It Black, die ze dat jaar op de wereld loslieten. Daarin wil een man dat alles in zijn omgeving … zwart wordt. Zover willen we bij GF Concepts niet gaan. Maar de Stones hebben gelijk: black is beautiful! Zeker als kleur voor je keuken.

Zwart: in elk interieur, in elke woning

Zwarte keukens zijn weer hot. Dat is niet verwonderlijk, want een zwarte keuken straalt klasse uit, heeft een luxueuze look en maakt indruk. Bovendien past een zwarte keuken in elk interieur of in elke woning. Een zwarte keuken ziet er relatief strak uit, maar als je ze combineert met zachte materialen zoals hout, geef je er moeiteloos een klassiekere toets aan. Bovendien bestaan er tegenwoordig toestellen, kranen en zelfs dampkappen in een zwarte uitvoering. Je trekt dus gemakkelijk je look door.

Licht in de duisternis

Een zwarte keuken heeft natuurlijk een donkere uitstraling. Daarom moet je extra veel aandacht hebben voor de positionering van je verlichting en andere kleuren integreren. Zo voorkom je dat je keuken een somber verhaal wordt en straal je pure klasse uit. Zeker in een grote ruimte of een ruimte met veel natuurlijke lichtinval komt een zwarte keuken helemaal tot haar recht!

Test het uit!

Een zwarte keuken is mooi en tijdloos, maar domineert veel meer dan een witte keuken. Daarom mag je de keuze voor een zwarte keuken niet te ‘licht’ maken. Laat je helpen door GF Concepts. Je krijgt van ons advies op maat en de tijd om te ontdekken of een zwarte keuken iets voor jou is. Wij bieden je gratis zwarte corpussen aan en onze lades zijn standaard zwart en voorzien van zwarte inlegmatjes. Zo geven wij je als specialist in keukens met een unieke look de mogelijkheid om zonder meerprijs voor een zwarte keuken te kiezen.

Hoogwaardige kwaliteit

Wij maken vooral zwarte keukens in FENIX NTM® of in matzwart lakwerk met een extra matte PU-vernislaag, maar werken ook met materialen zoals inox of zwarte lak met glas ervoor. Kortom: je hebt heel veel opties. Maar wat je ook kiest, je bent altijd zeker van een keuken van hoogwaardige kwaliteit!

Heb je interesse in een zwarte keuken? Kom dan eens een kijkje nemen in onze toonzaal of neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.