augustus 21, 2022

Samen werken we aan een groene toekomst!

Dat we met z’n allen een inhaalbeweging moeten maken om ecologischer te leven, wist je al. Maar hoe begin je daar nu aan? Wel, alle kleine beetjes helpen. Zelfs de keuze van het interieur van je keuken, badkamer of werkruimte kan doorslaggevend zijn. Want ook daarbij kan je kiezen voor duurzame materialen. GF draagt zijn steentje bij door duurzame interieurontwerpen te creëren. We vertellen je graag hoe dat concreet verloopt.

 

De GF-aanpak

Heb je bouw- of verbouwplannen? Het verhaal begint altijd met een eerste gesprek. We luisteren dan naar jouw wensen – zoals de kleurtinten en het gebruiksgemak – maar vragen je ook wat je zéker niet wil. Vervolgens denken we na over het gepaste ontwerp. Toch proberen we je al van in het begin te overtuigen om voor duurzame materialen te kiezen. Neem nu onze solid surface. Dit duurzame materiaal is volledig recycleerbaar, makkelijk in onderhoud en verdraagt temperaturen tot 200°C. Ecologie en comfort gaan dus perfect hand in hand. Daarnaast is solid surface in de meeste gevallen altijd te herstellen. Ben je het keukenblad na een paar jaar beu? Het materiaal biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je je keukenblad omtoveren tot een zitbank. Of laat je het door ons opschuren en polijsten! Nieuwe look? Check!

 

Hét stokpaardje

In de meeste projecten komt solid surface vaak in het wit terug. Deze tijdloze kleur zorgt ervoor dat onze ontwerpen gemakkelijk 30 jaar meegaan. Weet jij nog wat er 30 jaar geleden in de mode was? De kans is groot dat je het nu zéker niet in je huis wilt. Daarom stellen we bijna altijd neutrale kleuren voor. Die geven je interieur een tijdloos karakter. Met solid surface creëer je een elegante kwaliteitskeuken. Vraag zeker eens naar ons stokpaardje in de winkel: de Kerrock n° 108.

Rudi heeft ook nog een leuke anekdote over tijdloos design. Hij laat klanten vaak een witte keuken zien van 15 tot 20 jaar en vraagt hen dan hoe oud ze denken dat de keuken is. Ondanks dat de toestellen en de belijning het antwoord soms al verraden, schrikken veel klanten van de leeftijd van de ontwerpen. Zo zie je maar, wit werkt dus écht.

 

Duurzame toestellen

Ook onze leveranciers doen flink wat inspanningen om energiezuinige producten af te leveren. Het energielabel werd onlangs verstrengd, waardoor veel bestaande toestellen in een lagere categorie zijn geplaatst. Dat moedigt de makers natuurlijk extra aan om nieuwe, energiezuinigere producten te ontwikkelen. Zo hebben je toestellen nu vaak een ecostand, denk maar aan de vaatwasser in je keuken. En bij een renovatieproject wordt uiteraard ook de traditionele hallogeenverlichting vervangen door superzuinige ledverlichting. Het resultaat van zulke inspanningen zie je op je energiefactuur!

Op deze manier proberen we in elke stap van het proces na te denken over een energiezuinige toekomst waarvan je als klant minimum 30 jaar geniet. Zo bestaan bijvoorbeeld onze corpussen uit MDF. Kwalitatief gezien zijn die veel beter dan spaanderplaten. Je kasten gaan dus veel langer mee. Ook dat doen we uit duurzame overwegingen.

 

Verandering op komst

Onze leveranciers zijn zoals eerder aangehaald écht druk bezig met het vinden van duurzame oplossingen. Hun creativiteit komt telkens opnieuw bovendrijven. Zo vertelde een houtproducent laatst over een nieuwe plaatsoort die niet gebonden was met lijm maar met koolzaadolie. Daarnaast wordt ook over ons waterverbruik flink gebrainstormd. Onder andere door de aanhoudende droogte deze zomer moeten we extra zuinig zijn met drinkwater. Leveranciers spelen op die trend in door heel wat kranen in een ecologische, waterbesparende versie te produceren.

Uiteindelijk ligt de keuze nog altijd bij jou als klant. Maar wie graag de ecologische kaart trekt, is zeker aan het juiste adres bij ons!

 

Benieuwd hoe het energiezuiniger kan in jouw keuken of badkamer? Kom gerust eens langs.

 

Conceptuele groeten

Vicky