Mei 14, 2022

Renovatieplannen? Zo begin je voorbereid aan de klus!

Het was even geleden … Ik had wel een goed excuus: een erg dikke buik! Intussen ben ik bevallen van een flinke zoon en alweer terug ingewerkt bij GF. En dat is niet het enige nieuwtje … Binnenkort starten de verbouwingen van mijn huis. Spannend! Voor die gelegenheid zocht ik uit wat je zeker moet weten over totaalprojecten en verbouwingen. Hoe start je met renoveren? Waar moet je zeker aan denken? En welke volgorde houd je aan? Ik help je graag op weg.
GF houdt zich naast het plaatsen van keukens en badkamers ook bezig met de totaalinrichting van interieurs. Dat komt bij zo’n totaalproject dus écht goed uit. We zijn gespecialiseerd in binnenhuisrenovaties op maat, van afbraak tot opbouw. We merken ook dat klanten op zoek zijn naar iemand die het totaalplaatje aanpakt. Eén aanspreekpunt: dat is duidelijk én gemakkelijk.
Heb jij een woning die dringend nood heeft aan een grondige make-over? We gaan graag met je aan de slag en denken mee. Hoe? We vertrekken vanuit de bestaande situatie, bekijken de mogelijkheden en blazen nieuwe ideeën in het pand.

 

Het kostenplaatje

Doordat GF zich al jarenlang specialiseert in projecten kunnen we vaak van tevoren al inschatten hoeveel een project zal kosten en wat de doorlooptijd van de werken is. Bij het ontwerp krijg je dus meteen al een gedetailleerde offerte én timing. De meeste dromen zijn dan wel bedrog, onze prijsafspraken níét. Daar houden we ons gedurende het volledige project aan. Een woord is een woord.

 

Het proces

Overtuigd om met ons in zee te gaan? Dan komt Rudi de situatie ter plaatse bekijken en opmeten. Daarna beginnen we met de productie en de voorbereidende werken. Je nieuwe keuken of badkamer staat er niet op één, twee, drie. De voorbereidende werken bestaan uit het uitbreken van de vloeren, muren en bestaande meubels. Indien nodig passen we ook de elektriciteit of de sanitaire leidingen aan.

Beschik je nog over een tegelwand met motief van weleer? Ook daar helpen we je – indien gewenst– van af. We plaatsen daar dan strakke gipskartonwanden tegen. Eventueel leggen we zelfs een nieuwe vloer zoals een keramische tegel of parket. Zodra de wanden en het nieuwe plafond erin zitten, voorzien we desgewenst ook nieuwe verlichting en eventuele radiatoren. Dat is de laatste stap van de voorbereidende werken.

 

Een nieuw hoofdstuk

Het einde is nu bijna in zicht. Hoog tijd voor de plaatsing van je nieuwe keuken, badkamer of ander op maat gemaakt meubel. De plaatsingstijd is sterk afhankelijk van de grootte en complexiteit van je project. Benieuwd naar een gemiddelde? Hou ongeveer een week in je achterhoofd voor de plaatsing van je nieuwe badkamer of keuken. Let wel, dit is zonder de voorbereidende werken. De totale doorlooptijd van een inrichtingsproject bedraagt al snel twee tot drie maanden.

 

De afwerking

Zijn de grote lijnen van het verhaal af? Dan is het tijd voor de details. Het enige wat jij nog moet doen? Je oude kleren bovenhalen en alle wanden voorzien van een vers likje verf. Schiet je nu al in een kramp? Dan kan je natuurlijk ook een professional inschakelen. Tot slot moet je enkel nog … genieten van je nieuwe interieur. Dat blijft gemiddeld zo’n dértig jaar mooi!

 

Heb je nog vragen over een renovatie-, totaal-, of nieuwbouwproject? Of wil je graag bijkomende informatie over onze aanpak? Kom dan zeker eens langs op de Halveweg in Zonhoven voor advies op maat.

 

Conceptuele groeten

Vicky