augustus 16, 2019

Jouw solid surface keuken, een kunstwerk met een persoonlijke toets

De werksfeer bij GF Concepts ‘goed’ noemen is een understatement. Ik ben terechtgekomen in een bedrijf waar collega’s veel respect hebben voor elkaar, en waar er hard wordt gewerkt in een aangename sfeer. Humor en kwinkslagen zijn – naast oog voor esthetiek – vaste waarden bij ons op de werkvloer.

 

Met het fototoestel eropuit

Het zal geen verrassing zijn dat ‘onze Rudi’ de ongekroonde king of comedy is. Een voorbeeldje? Als het tijd is om van een project foto’s te gaan maken, dan zingt hij weleens – naar analogie met Peter Koelewijns monsterhit ‘Kom van dat dak af’ – “Kom van dat gat af”. Het signaal dat ik er met mijn fototoestel opuit mag trekken.

 

Ik vind het heel leuk om onze projecten te fotograferen. Zo kan ik de droomkeuken die ik voor klanten (mee) ontworpen heb, in de praktijk zien. Bovendien heb ik altijd een passie voor fotografie gehad. Het was een van mijn favoriete vakken tijdens mijn opleiding tot interieurarchitect, en ik heb daarnaast nog vele cursussen digitale fotografie gevolgd.

 

Vertel het tegen niemand :-), maar ik word nu bij GF Concepts dus voor een stuk betaald om mijn hobby uit te oefenen. Tel dat samen met die werksfeer waarover ik het had en het feit dat ik hier veel kansen en verantwoordelijkheden krijg, en je begrijpt waarom ik hier zo graag ben.

 

Een solid surface keuken met babyblauwe muren

Onlangs kwam ik terug van een fotoshoot bij een klant die zijn solid surface keuken wel heel origineel afgewerkt had. De muren waren geschilderd in babyblauw, er hingen groene gordijnen en één muur was behangen met behangpapier met een motief van blauwe bloemen. Ik was echt benieuwd wat Rudi daarvan zou vinden.

 

Eerlijk gezegd twijfelde ik eraan of hij die foto’s wel op onze website zou willen plaatsen. Want voor hem bestaan er maar twee kleuren – die eigenlijk geen kleuren zijn – zwart voor zijn kleding en wit voor zijn keukens. Ik ging er dus van uit dat mijn foto’s van die fleurige solid surface keuken ongebruikt zouden blijven.

 

Mooi is subjectief

Maar dat was buiten Rudi gerekend die – in tegenstelling tot ik – al voor de fotoshoot op de hoogte was van de afwerkingskeuze van de klant. Hij vroeg me om het woord ‘mooi’ te definiëren. Ik zei hem dat mooi een gevoel is, een emotie die je krijgt als je iets ziet dat je raakt. “Dat klopt”, was zijn antwoord. “Mooi is dus subjectief en valt niet te meten of beoordelen”, voegde hij er nog aan toe.

 

Naar eigen smaak inkleuren

Rudi had die dag een inspirerende bui. Dat gebeurt wel vaker. 🙂  Hij vertelde me dat een keuken uit solid surface van GF Concepts een inkleurschilderij van topkwaliteit is dat door de koper van een finishing touch voorzien wordt. Onze ontwerpen bestaan uit een hoogwaardig canvas en een kwaliteitsvolle lijst die samen een functioneel, stijlvol, tijdloos, sober en standvastig geheel vormen dat onze klanten naar eigen smaak en met een persoonlijke toets kleur kunnen geven.

 

Ik had nooit gedacht dat die fotoshoot zo’n leerrijke ervaring zou zijn voor mij. Onze filosofie biedt onze klanten de vrijheid om van hun solid surface keuken hun droomkeuken te maken, of na een aantal jaren hun keuken anders in te kleuren zonder aan kwaliteit en comfort in te boeten. En dat is fantastisch. Ook voor Rudi is die filosofie top, want ze laat hem toe om te blijven leven en werken in zijn tweekleurenwereld. 🙂

 

Conceptuele groeten

Vicky