Juni 25, 2018

Je keuken groter laten lijken doe je zo

Droom je van een grote, open keuken waar het aangenaam vertoeven is, maar heb je maar een beperkte ruimte beschikbaar? Dan hoef je heus niet meteen de sloophamer tevoorschijn te halen of een uitbouw te laten metselen. Als ervaren expert in keukens uit hoogwaardige materialen zoals solid surface geeft GF Concepts je graag vijf tips om je keuken groter te laten lijken.

1. Beperk de impact van je sokkels

Hoe hoger je sokkels, hoe beperkter het ruimtelijke gevoel. Sokkels vormen een breekpunt in de aanblik van je keuken. Daarom is het belangrijk dat je ze zo minimaal mogelijk houdt. Onze keukens hebben standaard een sokkel van 8 centimeter. Die hoogte is niet zomaar gekozen, maar in functie van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Een sokkel van 8 centimeter gecombineerd met onze hogere onderkasten, resulteert in een werkhoogte van 94 à 95 centimeter. En dat is bijzonder aangenaam.

2. Ga voor overkragende fronten

Wil je het verticale ruimtelijke gevoel van je keuken optimaliseren? Kies dan voor grote kasten met overkragende fronten. Die fronten steken in principe uit ten opzichte van de sokkels en sluitplaten. Het resultaat? De fronten sluiten zeer dicht aan bij de vloer en het plafond, en creëren zo een mooie ruimte. Al onze standaardfronten kunnen we tot een lengte van 279 centimeter produceren. Kies je voor fronten uit solid surface? Dan loopt de lengte voor de standaardmaten op tot 359 centimeter. Maar langer kan ook als je dat wenst.

3. Voorzie genoeg opbergruimte

Nog een voordeel van grote kasten met lage sokkels? Je beperkt de onbruikbare ruimte in je keuken. Of beter gezegd: je creëert meer opbergruimte. Zeker als je kiest voor inventieve opbergsystemen. Zo heb je plaats genoeg om alles netjes op te bergen en je keuken een cleane look te geven. Daarmee laat je je keuken weer wat groter lijken, want een rommelige keuken of een keuken die te vol staat, lijkt kleiner dan een opgeruimde keuken.

4. Installeer een naadloos werkblad

Met overkragende fronten en lage sokkels creëer je verticaal een ruimtelijker gevoel. Wil je horizontaal hetzelfde effect realiseren? Laat dan een naadloos werkblad installeren. Solid surface is daarvoor natuurlijk het ideale materiaal, omdat het naadloos verlijmd kan worden. Ook werkbladen uit andere materialen kunnen naadloos zijn. Maar in tegenstelling tot werkbladen uit solid surface ben je dan beperkt in lengte.

5. Wees creatief met je ontwerp

Het ontwerp van je keuken moet functioneel, doordacht én passend zijn. Zeker als je maar een relatief beperkte ruimte hebt, is een goed ontwerp essentieel. Een kookeiland dat – rekening houdend met de beschikbare ruimte – proportioneel te lang of te breed is, of doorgangen die proportioneel te klein zijn, zullen je keuken kleiner doen ogen dan ze werkelijk is. Zeker vermijden dus!

Wil je je keuken groter doen lijken? Neem dan zeker contact met ons op.

Wij vertrekken voor onze ontwerpen altijd vanuit de mogelijkheden van jouw beschikbare ruimte. Het resultaat is een maatkeuken met het optische effect dat jij wenst. Kom ons vakmanschap en alle mogelijkheden ontdekken in onze toonzaal.