november 3, 2016

Het abc van badkamers ontwerpen

Badkamers ontwerpen

De traditionele aanpak als je een badkamerwinkel binnenstapt met de vraag om je badkamer te ontwerpen? Ze nemen meubel a, combineren die met douche of bad b en voegen tot slot kranen c en d toe. Niets mis mee … Maar dan vormt je badkamer niet echt een samenhangend geheel. Want het abc van badkamers ontwerpen begint niet met a, b en c. Mag er voor jou wat meer eenheid zijn? Dan geeft GF Concepts je graag vijf aandachtspunten om de ideale badkamer te laten ontwerpen.

Tip 1: vraag maatwerk

Het klinkt evident, maar in tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn de meeste badkamerontwerpen niet het resultaat van maatwerk. Leveranciers houden van standaardmaten, omdat die nu eenmaal gemakkelijk zijn. Maar dat mag geen reden zijn om jouw droombadkamer aan te passen.

Tip 2: maak je gezinssituatie duidelijk

De samenstelling van je gezin is een doorslaggevende factor in het ontwerp van je badkamer. Zijn jullie met velen? Zijn er meer meisjes dan jongens in huis? Zal je badkamer intensief gebruikt worden? Het antwoord op die vragen beïnvloedt de indeling, functionaliteit en materiaalkeuze.

Tip 3: vertel wat je verwacht

Wie jij bent, bepaalt de look van je badkamer. Is een badkamer voor jou louter een plaats om je te wassen? Of is ze ook een oase van rust waar je graag uren doorbrengt om je te ontspannen? Die kennis is belangrijk bij het ontwerpen van je badkamer, omdat ze de perfecte sfeer en uitstraling van je badkamer definieert.

Tip 4: heb aandacht voor ergonomie

Een badkamer moet aangepast zijn aan haar gebruikers. Ben je groot? Kies dan voor hoge wastafels. En hou ook rekening met je leeftijd en met de toekomst. Een verhoogd bad is nu misschien mooi, maar niet zo praktisch wanneer je wat minder goed ter been bent.

Tip 5: ga voor uniformiteit

Het kraanwerk is de blikvanger in elke badkamer. Sla de interieurmagazines er maar eens op na. Zorg er dan ook voor dat je kranen bij elkaar passen en laat je niet misleiden door het showroomeffect. Een kraan die knap oogt in een toonzaal, past daarom niet bij de look van je badkamer. Ons advies? Blijf voor je kranen binnen dezelfde familie. Zo creëer je een mooi en uniform geheel.

GF Concepts is gespecialiseerd in strakke ontwerpen voor solid surface badkamers. Wil je onze versie van het abc voor badkamerontwerpen ontdekken?