Oktober 10, 2016

Greeploze keukens, skinny jeans en mannen in maatpak

Weet jij wat een greeploze keuken, een meisje in skinny jeans en een deftige heer in maatpak met elkaar gemeen hebben? Nee? Wel, ze zien er allemaal superstrak uit. Maar net zoals zij zich misschien afvragen of die nauwe spijkerbroek of dat strakke maatpak wel comfortabel zijn en bij hun persoonlijkheid passen, stellen heel wat mensen zich de vraag of zo’n strakke, greeploze keuken wel functioneel en gemakkelijk te integreren is in de stijl van hun woning.

Het korte antwoord? Ja! Op voorwaarde dat de woning een moderne, strakke en minimalistische stijl heeft.

De ene greeploze keuken is de andere niet

Een greeploze keuken kan veel vormen hebben. Een ‘klassieke’ greeploze keuken is een keuken waarbij je helemaal geen handvatten ziet. Je hebt alleen kom- of gleufgrepen om je kasten en laden te openen. Een beetje contradictorisch. Want er zijn dus wel degelijk grepen.

Echt greeploos = push to open

Wil je een échte greeploze keuken? Dan kies je voor een push to open-systeem, waarbij een klein duwtje tegen de fronten van je kasten en laden voldoende is om ze te openen. Heel praktisch, want je kunt bijvoorbeeld met twee flessen in je hand je koelkast openen. En met de automatische sluitfunctie gaan je koelkast en vaatwasser vanzelf dicht als je ze per ongeluk geopend hebt. Superhandig!

Een greeploze keuken met persoonlijk accent

Met een greeploze keuken creëer je per definitie een strakke, uitgelijnde look. Dankzij de doorlopende vlakken en feilloos ingewerkte keukentoestellen gaat een greeploze keuken onopvallender op in je interieur. Kleuren en materialen zijn geen probleem. Zowat alles kan. Van standaard meubelplaten over marmeren of keramische fronten tot een keuken die volledig uit solid surface vervaardigd is. Je kiest dus de greeploze keuken die perfect bij jouw stijl en persoonlijkheid past.

Wil je alle mogelijkheden en functionaliteiten van een greeploze keuken ontdekken?