Februari 12, 2016

Een minimalistisch interieur? Dat is véél meer dan het principe ‘less is more’!

Een minimalistisch interieur? Dat is voor veel mensen een synoniem voor een koude en strakke inrichting. Een associatie die niet helemaal klopt. Oké, je tot het absolute minimum beperken en overbodige elementen weglaten, kenmerkt een minimalistisch interieur. Maar dat zo’n interieur ook altijd kil aanvoelt, is absoluut niet waar. Minimalisme kan bijzonder sfeervol zijn.

Gezellige look & feel

Met een minimalistisch interieur kun je vele kanten uit. Ook die van de gezelligheid! Bijvoorbeeld door:

  • hier en daar warme, natuurlijke materialen te gebruiken;
  • doordacht je meubilair te kiezen en daarbij niet bang te zijn voor wat kleur;
  • aandacht te hebben voor een goede mix van praktische, esthetische en minimalistische elementen;
  • op de juiste plaatsen originele designobjecten of bijzondere kunstwerken te zetten.

Ruimte accentueren

Minimalisme is voor iedereen anders. Maar één ding staat vast: een minimalistisch interieur is maatwerk. Je ontwerpt het in functie van de ruimte. Ook rustige, unieke en duurzame materialen spelen een belangrijke rol. Solid surface is zo’n materiaal. Het is stijlvol, niet poreus, en gemakkelijk te onderhouden. Een gebruiksvriendelijk materiaal waarmee je de meest moeilijke en unieke vormen creëert. Bovendien is solid surface naadloos te verlijmen. Het resultaat? Je kiest probleemloos voor lange, doorlopende oppervlakken zonder opdelingen, naden of voegen. En net die lange oppervlakken zorgen voor prachtige accenten.

Alles kan!

GF Concepts is gespecialiseerd in de creatie van minimalistische interieurs in solid surface. Keukens, badkamers, werkbladen, fronten, baden, douches, wastafelmeubels, trappen, wanden, afzuigkappen … alles is mogelijk. Wist je trouwens dat een minimalistisch interieur voor elk type woning kan? Zolang je maar aandacht hebt voor de juiste aankleding, indeling en materialen. GF Concepts heeft heel veel ervaring in knappe ontwerpen voor minimalistische interieurs die de wensen en behoeftes van de bewoners optimaal koppelen aan de beschikbare ruimte. Benieuwd? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze toonzaal in Zonhoven.

Ben je op zoek naar inspiratie of professioneel advies voor jouw minimalistische interieur?