september 29, 2020

Een inspirerende toonzaal schud je niet zomaar uit je mouw

Het lijkt hier bij GF Concepts tegenwoordig wel een chicken farm. En hoewel ik grif toegeef dat ikzelf en sommige collega’s soms eens stevig durven te kakelen, is dat niet de reden voor de vergelijking. Wat dan wel? Een verhoogde broedactiviteit. Niet dat we hier met z’n allen op eieren zitten – lopen soms wel, als Rudi met het verkeerde been uit bed gestapt is ???? – maar we zijn volop aan het nadenken om een gedeelte van onze toonzaal opnieuw in te richten.

 

Geen koud kunstje

Je denkt wellicht dat zoiets toch een koud kunstje moet zijn voor zo’n bende creatieve designers bij elkaar. Helaas, een inspirerende toonzaal schud je niet zomaar uit je mouw. Daar komt heel wat denkwerk, afwegingen en planning aan te pas.

 

Vooral Rudi en ik onderscheiden ons momenteel door het betere broedwerk. Onze ideeën moeten groeien en aan elkaar afgetoetst worden. Al merk ik dat dat vooral voor mijn ideeën geldt, omdat Rudi al eens zonder mijn goedkeuring in gang durft te schieten ????, maar dat is waarschijnlijk een extraatje van ‘de baas zijn’.

 

Helaas blijken onze geweldige ingevingen de volgende dag al heel wat minder geweldig of praktisch toch echt niet realiseerbaar in een toonzaal.

 

Nog knap over dertig jaar

De aanpak voor het ontwerp van een toonzaal is ook heel anders dan de aanpak voor het ontwerp van een keuken of badkamer voor onze klanten. Er spelen andere aspecten mee. Voor een klant willen we een ontwerp dat helemaal past bij zijn wensen en behoeften en waarvan hij over dertig jaar zegt dat hij het nog altijd mooi vindt. Want een kwaliteitsvolle keuken of badkamer uit solid surface gaat gemakkelijk drie decennia mee.

 

Toonzaal = tonen wat je in huis hebt

In het ontwerp van onze toonzaal ligt de focus op de demonstratie van onze expertise. We moeten daarbij alles uit de kast halen om te tonen wat we kunnen en wat er mogelijk is. Daarom is het belangrijk dat we rustig te werk gaan en weloverwogen beslissingen nemen. Het is meer een ‘dit niet, dat wel’-verhaal. Want alles tonen is natuurlijk onmogelijk.

 

Schizofrene situatie

Door de herinrichting van onze toonzaal zitten we nu ook aan de andere kant van de tafel bij de bespreking van een ontwerp. Al nemen we als ontwerpers en als klanten wel op beide stoelen plaats. Een heerlijk schizofrene situatie die leidt tot interessante conversaties met jezelf. ???? Daardoor ervaren we nog eens hoe belangrijk het is om klanten tijd en ruimte te geven om een beslissing te nemen.

 

Nu beslissen, graag!

Klanten vragen bij een bespreking vaak of ze er nog even over mogen nadenken. Rudi kan zich dan meestal niet bedwingen en antwoordt dan: “Nee, dat moet hier en nu beslist worden.” Dan zie je die gezichten altijd betrekken. Tot ze beseffen dat Rudi een grapje maakt. Natuurlijk mogen ze daarover nadenken. Graag zelfs. Want een keuken of badkamer uit solid surface koop je niet elke dag. Daarom moet het gevoel dat ze erbij hebben helemaal juist zijn.

 

Italiaanse designkeuken te koop

Als er één ding is dat ik van Rudi geleerd heb in al die jaren dat ik hier rondloop, dan is het dat je elke kans op reclame of een mogelijke verkoop moet benutten. Wel, hier kom ik: om ruimte te maken voor ons nieuwe toonzaalontwerp, zoeken we een nieuw onderkomen voor de prachtige Italiaanse designkeuken met toptoestellen van Gaggenau en Siemens die nu in onze toonzaal staat. Kijk zeker eens op onze Facebookpagina voor meer informatie en foto’s. Of neem contact met ons op. Een kijkje komen nemen in onze toonzaal kan natuurlijk ook. ????

 

Conceptuele groeten

Vicky