November 17, 2017

Een ergonomische keuken staat je goed!

Wat een doorgedreven fitnesssessie en een niet-ergonomische keuken met elkaar gemeen hebben? Ze bieden allebei een garantie op stramme spieren en pijnlijke ledematen. Want van uien snijden aan een te laag werkblad krijg je niet alleen tranen in je ogen, maar ook pijn aan je nek. En een vaatwasmachine vullen met zware borden in een gebukte houding, leidt steevast tot rugpijn. Om nog maar te zwijgen van de knoop die je in je maag voelt als je vaststelt dat je nieuwe keuken een ergonomische uitdaging is …

Wil je een keuken waarin het aangenaam is om te vertoeven en waarin je zonder fysieke ongemakken kunt koken, werken en leven? Kies dan voor een ergonomische keuken van GF Concepts. Want die staat je goed!

Onze tips voor een op-en-top ergonomische keuken:

1. Pas je werkhoogte aan

In een keuken breng je heel wat tijd door. Daarom hebben wij in al onze keukendesigns aandacht voor het ergonomische aspect. Zo stellen we bijvoorbeeld de werkhoogte van onze keukenbladen af op de gebruiker. Maar omdat in een keuken meerdere leden van een gezin actief zijn, luisteren we heel goed naar hun verhaal en gaan we vaak voor de gulden middenweg. Zo kan iedereen comfortabel werken.

2. Ga voor meer opbergruimte

GF Concepts denkt altijd praktisch en in termen van gebruiksgemak en meerwaarde. Daarom realiseren wij onze hoogtes niet door hogere poten (sokkels), maar door te kiezen voor hogere onderkasten. Die benadering geeft een keuken heel wat extra troeven. Zo verbetert niet alleen de ergonomie, maar ontstaat er ook meer opbergruimte. En door de lagere sokkel maak je van een keukenkast een echt meubelstuk.

3. Vermijd onnodig bukken

Een ander kenmerk van een ergonomische keuken is dat de toestellen niet zomaar ergens neergezet worden, maar doordacht gepositioneerd zijn. Heel vaak staan ovens of vaatwassers laag bij de grond. Dat is allesbehalve ergonomisch, want dat betekent dat je je moet bukken als je die toestellen gebruikt. En dat terwijl je je handen vol hebt. Je belast op die manier voortdurend je rug. Daarom bouwen wij in onze ergonomische designs de toestellen zo veel mogelijk in kolomkasten in. De ideale hoogte bepaal je helemaal zelf. Elke keuken is maatwerk.

4. Kies voor lades

Het ergonomische karakter van een keuken wordt niet alleen door hoogtes, lengtes en afstanden bepaald. Ook het gemak waarmee je objecten zoals borden, pannen of potten kunt pakken en opbergen, speelt een belangrijke rol. Op je knieën zitten of ver moeten reiken om een keukenobject te gebruiken, is niet ergonomisch. Bij GF Concepts verwerken we daarom zo veel mogelijk lades in een eiland of onder een werkblad. Zo creëer je op een gemakkelijke manier veel opbergruimte en verhoog je het gebruiksgemak én de ergonomie van je keuken.

Wil je het comfort van een ergonomische keuken ervaren? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.