mei 14, 2021

De vier basiselementen van een trendy interieur.

Boeddha zei het al: de materiële wereld bestaat uit vier basiselementen. Vuur, aarde, lucht en water. Zonder bestaan we niet. Maar wat zijn dan de vier elementen van interieur? Zwart, marmer, hout en beton misschien? Dat is toch wat we tegenwoordig vaak terugzien in ontwerpen. En wat veel gevraagd wordt door jou, onze klant. En je hebt gelijk, ik vind dat ook wel leuke elementen. Het zijn de dingen die Rudi en ik ook dikwijls als basis gebruiken …

 

Beton blijft boeien

Beton en ik? We go way back. Echt, ik ben al mijn hele leven verliefd op dit geweldige product. Zoveel mogelijkheden. Zo moeilijk na te maken. Bekijk ze maar eens goed, al die imitaties. Daar trapt toch niemand in … Écht beton charmeert.

 

De naturel van hout

Een product recht uit de natuur. Kan het nog beter? Elk stukje is uniek. Geen twee planken zijn identiek. Net daarom vinden Rudi en ik het zo leuk om ermee aan de slag te gaan. Met die naturelle look creëer je sowieso een unieke omgeving. Een beleving zelfs.

Ik zou zelfs durven zeggen dat hout een belangrijke rol speelt in mijn carrière. Straf he. Het is dat warme gevoel om iets 100 % uniek in huis te hebben dat deugd doet. Volgens mij raakt het niet enkel je bewustzijn, ook je onderbewustzijn.

 

Historisch marmer

Marmer dan. Volgens mij is het materiaal wel aan hout gewaagd. We gebruiken ze beide al even lang om te bouwen, toch? Nee, hout al langer. Maar goed, de Romeinen bouwden wel al paleizen in marmer en hout.

Ook marmer is een natuurlijk materiaal en daardoor dus pittig en buitengewoon. Van elk stuk is er maar één. Nu denk je misschien: “Ah, maar graniet is toch zowat hetzelfde?” Nee, nee. Het is iets anders. Als je het mij vraagt, heeft marmer veel meer karakter.

Ik weet zelf niet goed waarom maar ik word vrolijk van marmer. Die lijnen, die nuances, … het is fascinerend. Een beetje een kunstwerk soms. Door Moeder Natuur gemaakt. Hoe cool is dat!

 

Zwart als passe-partout

Wist je dat zwart eigenlijk geen kleur is? Net zoals wit. Zwart is eigenlijk niets. En toch zo zoveel. Het past overal. Het combineert knap in elke omgeving.

Zwarte ramen ogen klassiek in een pastorijwoning. Maar strak in een modern ‘blokvormig’ huis. Zwarte smeedijzeren deuren staan mooi in een traditionele stijl maar evengoed in een hedendaags gebouw.

Voilà, het is bewezen. Beton, hout, zwart en marmer. In elk trendy interieur anno 2021 vind je het wel terug. Ook bij GF Concepts zijn we er gek op.

Conceptuele groeten,

Vicky

Deze vier basiselementen in jouw nieuwe interieur? Natuurlijk. Contacteer ons en we toveren een tof ontwerp tevoorschijn.