februari 1, 2019

De ideale keukenverlichting: gezellig en functioneel

De ideale keukenverlichting

Werken bij GF Concepts is bijzonder leuk! Er valt altijd wel iets te beleven. Zo kwam Rudi vorige week op maandagochtend aan mijn bureau staan met de boodschap: “Vicky, we moeten op zoek naar de ideale keukenverlichting voor ons nieuwste toonzaalmodel.” Ik wist meteen dat ik een boeiende en ‘verlichte’ week zou hebben.

Meer dan de keuken verlichten

De ideale keukenverlichting vinden is maatwerk. Het is het resultaat van denkwerk, creativiteit en expertise. De tijd dat keukenverlichting simpelweg de keuken moest verlichten, is al lang voorbij. Want de keuken is niet meer die pure kookruimte van vroeger. Ze heeft door de jaren een serieuze promotie gemaakt, en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste leefruimten van een woning. En dus moet keukenverlichting een combinatie zijn van gezelligheid en functionaliteit.

Drie types keukenverlichting

Om die perfecte combinatie te bereiken, moet je creatief zijn met drie types van keukenverlichting:

  • de hoofdverlichting: dat is de traditionele lamp in het midden van de keuken, dus eigenlijk de basisverlichting die je gebruikt als je snel even iets in de keuken haalt.
  • de taakverlichting: dat is de strategisch geplaatste verlichting die voorkomt dat je in je eigen schaduw staat als je een taak uitvoert.
  • de sfeerverlichting: dat is de verlichting die, wel ja, sfeer brengt …

De perfecte verlichtingsmix

Elk type heeft zijn specifieke taak en draagt bij tot het karakter van je keuken. De ideale keukenverlichting is een perfecte mix van deze drie verlichtingstypes. Je kunt er inbouw- of opbouwspots, traditionele armaturen of ledstrips voor gebruiken. Wil je tot een optimaal resultaat komen? Denk dan ook goed na over dimbaarheid en directe versus indirecte verlichting.

Helemaal op maat verlicht

Je merkt het, er komt heel wat kijken bij de ideale keukenverlichting creëren. Voor mij was het een bijzonder boeiende week. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van Rudi. Samen hebben we de ideale verlichting voor onze toonzaalkeuken besproken. Dan ben ik beginnen te schetsen en bijschaven tot ik een ontwerp had dat helemaal aan onze wensen voldoet. Die maataanpak hanteren we trouwens ook voor onze klanten.

Conceptuele groeten
Vicky

PS Ondertussen hangt de keukenverlichting er. Kom ze dus gerust een keertje bewonderen!

Wil je ook de ideale keukenverlichting laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze toonzaal in Zonhoven.